Babykläder - Underbart söta babykläder

Body - Det perfekta plagget till er bebis

Body - Söta babykläder till er bebis

En body eller bodysuit är ett klädesplagg som kan liknas med en lång T-shirt vilken knäpps i grenen. Bodyn har inga ben vilket gör att spädbarnet hud benen får fri tillgång till luft. De flesta bodies har korta ärmar men det finns även långärmade bodies.

En body är kanske det plagget som är mest uträglat av alla babykläderna även om det finns bodies till större barn och vuxna.

Nästan alla bodies har knappar som gör att det går lätt att knäppa upp i grenen så att man kan byta blöja. Det finns även body med kardborreband men dessa blir ofta sämre med tiden, är svåra att hålla rena samt att de kan gå upp av sig själv.

När ni köper en body är det att föredra plagg med plastknappar eftersom dessa känns varmare, ingen risk att de rostat och plastknapparna håller faktiskt riktigt bra.

Val av body

Färgglada body

Body är kanske det plagg som er bebis kommer använda allra mest och ibland kan det läcka lite från blöjan så att bodyn blir smutsig. En bebis behöver normalt ha tillgång till mellan fem och sju bodies.

Många klädesplagg kan vara förstora till ett bebis men en alltför stor body gör så att blöjan kan röra sig lite mycket. När ni ska köpa en body är det bomullstyg som gäller.

Bomull är bra att ha närmast kroppen men ni bör alltid tvätta bodyn innan ni använder den för första gången för att minska risken för hudirritation. Köp helst en body i ekologisk bomull eller organic cotton för att spara miljö och minska er bebis påverkan av kemikalier och bekämpningsmedel.


Meny - Babykläder
Till förstasidan på www.babykläder.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
FlickorPojkarButikerNyheter