Babykläder - Underbart söta babykläder

Babykläder på 2000-talet

Babykläder på under 2000-talet Inriktningen på babykläderna under 2000-talet fortsatte på samma sätt som 1900-talet slutat. Antal varianter av babykläder och typerna av material i babykläderna fortsatte öka samtidigt som priserna fortsatte att sjunka på grund av globaliseringen.

Rapporterna om slavliknande arbetsförhållande för de som sydde kläderna duggade tätt och även att barnarbetare användes för att tillverka barnkläder. Även en ökad medvetenhet om att många babykläder innehöll miljögifter och farliga kemikalierester efter tillverkning, infärgning och transport.

Många började efterfråga miljöriktiga, sjysta och ekologiska babykläder. Anledningen till detta var främst att skydda sin eget barn men även hänsyn till de som syr babykläderna.

Framtiden för babykläder

Så länge hushållen har gott om pengar så kommer det köpas mycket mer babykläder än som verkligen används och förbrukas. Väldigt få bebisar i Sverige har för få olika klädesplagg att välja på och det finns inga bebisar och utvecklats bättre och fått ett lyckligare liv bara för att de har 100 olika kläder att välja på istället för 20.

De som köper babykläder kommer delas upp i två tydliga grupper. De miljömedvetna

  • De miljömedvetna som undantagsvis köper nya ekologiska härliga babykläder tillverkade under drägliga förhållanden. Denna grupp kommer också att köpa begagnade bebiskläder för att minimera miljöpåverkan. Den ekologiska gruppen kommer öka kraftigt i storlek men fortfarande vara liten.
  • De konsumerande som gärna ofta köper betydligt mer barn- & babykläder än nödvändigt kommer fortsätta köpa billiga barnkläder som tillverkats under svåra förhållanden. Denna grupp kommer minska något i storlek men fortsätta vara mycket större än den ekologiska gruppen.


Meny - Babykläder
Till förstasidan på www.babykläder.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
FlickorPojkarButikerNyheter