Babykläder - Underbart söta babykläder

Babykläder till pojkar

Är en del bebiskläder och babykläder enbart för killar eller kan en liten kille ha alla kläder som en lite flicka har?

Pojkar och dess babykläder

Samhällets syn på babykläder har genomgått en förändring under århundranden. För länge sedan lindads bebisarna med tygremsor. Detta gällde både pojkar och flickor och färgen på tyget var dessa naturliga färg, antingen ljusgrå bomull eller ljusgrått lin.

Under andra halvan på 1800-talet började man använda klänningar på bebisar. Detta gällde alla bebisar oavsett kön. Klänningarna för pojkarna var vita precis som för tjejer.

På tidigt 1900-talet hände något som innebar att kläderna belades in i flickkläder och pojkkläder redan i unga år. Den bidragande orsaken till för detta var att öka försäljningen av kläder som blev billigare i och med automatiseringen inom tekoindustrin.

Även betydelsen av färger förändrades under 1900-talets andra hälft. Färger som varit neutrala vreds successivt till ett kön för att öka konsumtionen ytterligare.

Kläder som är både för pojkar och för flickor

Babykläder till pojkar - Vilka bebiskläder är för killar?

En babypojke kan precis som för 150 år sedan ha en klänning även om detta skulle väcka en del uppmärksamhet. På samma sätt kan en flicka använda en skjorta vilket är lite mer acceptabelt i samhället.

Det flesta babykläderna kan användas både av pojkar och flickor utan hur kläderna uppfattas sitter i betraktarens ögon och sinne. Ni ska sätta på er lille pojk de babykläderna som känns rätt för er. En bra grundläggande filosofi när det gäller att köpa eller skaffa babykläder är återanvända, slita ut och därefter köpa nytt. Detta är ett tankesätt som ni kan försvara när barnet senare växer upp och ifrågasätter hur ni har tagit hand om miljön och era pengar.


Meny - Babykläder
Till förstasidan på www.babykläder.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
FlickorPojkarButikerNyheter