Babykläder - Underbart söta babykläder

Färger i Babykläderna

Allt om färger på babykläder till påde flickor och pojkar samt varför det finns vissa flickfärger och pojkfärger.

Första babyklädesfärgerna

Färgen på de första babykläderna var linfärgade för det var just lintyg som bebisarna lindades in i. Under 1800-talet kan det vita att dominera bebiskläderna eftersom alla små bebisar, oavsett kön hade vita klänningar fram till dess att de kunde sitta eller krypa.

Den vita färgen är även i våra dagar den vanligaste enskilda färgen på bäbisars kläder men det finns många andra färger. Främsta anledningen till att vitt är så populärt fortfarande är att det symboliserar både oskuldsfullhet och renhet.

Bebiskläder i alla färger

Hela färgkartan används till bebiskläder och på senare tid har även färgerna varit kopplade till bebisen kön. Detta med att styra in en viss färg till ett kön på bebisar har textilindustrins idé som började på allvar efter andra världskriget.

Syftet med att kategorisera färger på kläderna till kön på bebisar var naturligtvis för att öka sin omsättning så att barn av olika kön i en familj inte skulle kunna ärva kläder av varandra lika lätt. Innan andra världskriget var det vanligt att pojkar använde rosa men det är ju mycket ovanligt nuförtiden.

Vanligaste färgerna på bebiskläder

Alla babykläder var från början vita

De mest förekommande färgerna på babykläder är för tillfället:

  • Vitt
  • Ljusgrått i underkläder bland annat
  • Rosa, då främst för flickor
  • Ljusblått, inriktat framför allt på pojkar
  • Ljust beige
  • Ljus grönt


Meny - Babykläder
Till förstasidan på www.babykläder.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
FlickorPojkarButikerNyheter